Here I come, Kokkola!

Olen menossa ensi viikolla kouluttamaan Kokkolaan, Keski-Pohjanmaan kesäyliopistoon. Matka Mäntsälästä Kokkolaan ja takaisin on pitkä ja taitan sitä kahden illan verran junalla eestaas. Ei ehkä niin hääppöistä touhua pimeinä syysiltoina … Tästä huolimatta odotan koulutusta kuin ”hullu puuroa”, mikäli tällainen ilmaisu sallitaan. On malttamaton olo ja halu päästä kohtaamaan, jakamaan ajatuksia ja olemaan yhdessä koulutukseen tulijoiden kanssa. Tämä innostus on myös fyysinen tunne, joka tuntuu erityisesti käsissä ja jaloissa jonkinlaisena sirinänä. Aika lailla samoissa kohdissa, joissa tunnistan jännityksen minussa asuvan.

Havahduin näiden mietteiden ja tuntemusten myötä siihen muutokseen, mikä minussa on tapahtunut tämän syksyn aikana. Olen aina ollut kiinnostunut ihmisistä ja nauttinut nähdessäni uusia asioita ja puolia siitä, miten me toinen toistemme kanssa elämme ja tulemme toimeen. Samoin, pidän erittäin tärkeänä jakamista, aitoutta, läsnäoloa ja kuuntelemista sekä pysähtymistä niiden asioiden äärelle, jotka ovat koulutuksissani ja valmennuksissani olevien ihmisten mielessä ja työssä läsnä. Näissä asioissa ei siis ole tapahtunut muutosta aiempaan verrattuna.

Mutta mitä sitten on tapahtunut? Luulen, että lähtökohtana on sellainen paradoksaaliselta kuulostava asia, että mitä enemmän olen uskaltanut katsoa itseeni, sisimpääni, siihenkin mikä ei ole mukavaa nähtävää tai mitä en ehkä koskaan tule ymmärtämään ja joka jää arvoitukseksi, sitä valmiimmaksi olen tullut olemaan toisille läsnä ja katsomaan heidän kanssaan samaan suuntaan. Omaan varjooni tutustuminen on tehnyt minua lempeämmäksi toisten varjoille, yhdessä jakamallemme kivulle, mutta myös kasvun riemulle. Olen riisunut tarpeettoman suojakuoreni pois, asettunut kuulemaan ja jakamaan eri tavoin kuin ennen. Tunne siitä, että tällä tiellä haluan olla, on voimakas eikä tätä ihmisten kanssa olemisen riemua parit pitkät junamatkatkaan pysty taittamaan. Täältä siis tullaan Kokkola!

Kirjoita oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.